Blog

The English book printed project

David Revoy besloot om een stripverhaal te maken, te laten drukken en de lay-out volledig met vrije software te doen, soms ook wel FLOSS (Free Libre Open-Source Software) genoemd.

Herover je online privacy!

Op 12 november was er een thema-avond met als titel “Herover je online privacy!” in VC Mozaïek in Kortrijk. Jan Walraven (Apache) kwam er spreken over zijn boek “De diefstal van de eeuw”.

Naast de lezing van Jan Walraven waren er ook een handvol infosessies waarvan ik er een verzorgde over privacyvriendeljke tools, hoe je jouw persoonlijke gegevens beter kan afschermen met behulp van vrije software.

Website voor de ledenadministratie van CGC

Een klein project die ik onlangs gedaan heb is een website maken om de ledenadministratie te beheren van CGC. De website bevat enkele pagina’s zoals een Dashboard, Aanwezigen, Historiek en Beheren. Onder Beheren zitten de pagina’s om de informatie van het ledenbestand te bekijken, te bewerken of te verwijderen.

Mozilla & Firefox: meer dan een browser

Op 9 maart heb ik een presentatie gegeven over Mozilla en Firefox. De presentatie is gebaseerd op een eerdere presentatie die ik tezamen met Merijn Supply van Vormingplus gegeven heb in Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen.

Upgrade naar Foundation 6.5

Deze website is gebouwd met Foundation van ZURB en die hebben onlangs Foundation 6.5 uitgegeven. De grote verandering daarin is dat XY grid nu standaard is, XY grid is gebaseerd op Flexbox (CSS Flexible Box Layout). Tijd voor een upgrade dus.

Over een kleurenpalet maken

Iedereen heeft wel eens van die kleurenpalletgenerators gebruikt, zo eentje waar je een kleur kiest en de software kiest dan drie, vier of meer andere kleuren die bij dat ene kleur passen. Zeer efficiënt, maar weinig bruikbaar.

GNU/Linux: niet zo ingewikkeld als je denkt

Op 26 februari heb ik, tezamen met Merijn Supply van Vormingplus, een presentatie gegeven over GNU/Linux in De Krook te Gent.

Nieuwe ThinkPad laptop

Na 10 jaar een ThinkPad T60 gebruikt te hebben, heb ik eindelijk een nieuwe laptop. Het is de ThinkPad 13 geworden, een zakelijke Ultrabook met 13,3” scherm.

Mijn GNU/Linux desktop en ontwikkelomgeving

Ik gebruik GNU/Linux als besturingssysteem voor ontwerp en ontwikkeling. Waarom? Omdat GNU/Linux mij de vrijheid geeft om te doen wat ik wil en het maakt mij baas over mijn eigen computer. Mijn favoriete distributie is Debian. Debian GNU/Linux gebruik ik nu al meer dan een decennium en ik heb het dan ook zien evolueren naar een mooi gebruikersvriendelijk besturingssysteem.