Blog

Consistentie in design

Yahoo! heeft een nieuwe versie van hun weerapp voor Android uitgebracht. Google heeft een ontwerpgids gemaakt, de Android Design ontwerpgids. En Yahoo! Weather wijkt daar redelijk van af.

Ze hebben een mooie app gemaakt, de foto veranderd naargelang uw locatie en de iconen zijn mooi en duidelijk maar … consistentie en conventies zijn er om jouw gebruikers te helpen.

Consistentie en conventies helpen de gebruiker om dingen te doen en niet om te moeten nadenken hoe dingen te doen. Daarvoor dienen ontwerpgidsen, ze helpen jou, de ontwerper, om de consistentie en conventies te begrijpen en te implementeren.

Wil dit zeggen dat een ontwerpgids de bijbel is en je die tot de letter perfect moet volgen? Natuurlijk niet. Vooral niet als je iets zinnigs bij te brengen hebt, maar anders zijn om gewoon anders te zijn is totaal zinloos en helpt zeker de gebruiker van uw app of website niet.


Andere artikelen

We all deserve beautiful things

Christian Heilmann’s presentatie over “How to fix the mobile web” op Beyond Tellerrand.

Oude MacBook Pro

Wat doe je als je een oude MacBook Pro hebt, een model 4.1, en er geen updates meer uitgebracht worden voor de OS X versie die er op staat? Je maakt een dual boot met OS X en Linux, Debian in dit geval.