Blog

Mijn GNU/Linux desktop en ontwikkelomgeving

Ik gebruik GNU/Linux als besturingssysteem voor ontwerp en ontwikkeling. Waarom? Omdat GNU/Linux mij de vrijheid geeft om te doen wat ik wil en het maakt mij baas over mijn eigen computer. Mijn favoriete distributie is Debian. Debian GNU/Linux gebruik ik nu al meer dan een decennium en ik heb het dan ook zien evolueren naar een mooi gebruikersvriendelijk besturingssysteem.

De desktopomgeving is GNOME met GNOME Shell als grafische schil. GNOME Shell kan je uitbreiden en/of veranderen via extensies.

Een paar onmisbare extensies die ik gebruik:

Atom

Als webontwikkelaar spendeer je de meeste tijd in een teksteditor en dus is een goede editor uiterst belangrijk. Atom is daarvoor ideaal, je kan die uitbreiden met talloze pakketten om je productiviteit te verhogen. Ik gebruik Atom met het One Light-thema.

Sommige pakketten die ik gebruik:

Sofware

Atom is niet de enige software die ik gebruik. Om te ontwerpen en webontwikkeling te doen heb je ook nog fotobewerkingssoftware, tekensoftware, desktop publishingsoftware enzovoort nodig.

Andere software die ik gebruik:


Andere artikelen

Nieuwe ThinkPad laptop

Na 10 jaar een ThinkPad T60 gebruikt te hebben, heb ik eindelijk een nieuwe laptop. Het is de ThinkPad 13 geworden, een zakelijke Ultrabook met 13,3” scherm.

Nieuw ontwerp Planet Grep

Planet Grep is een website waar alle blogposts van Belgische vrije software en opensourcesoftware ontwikkelaars worden samengebracht.