Blog

Nieuwe ThinkPad laptop

Na 10 jaar een ThinkPad T60 gebruikt te hebben, heb ik eindelijk een nieuwe laptop. Het is de ThinkPad 13 geworden, een zakelijke Ultrabook met 13,3” scherm.

Van zodra ik die had heb ik er natuurlijk Debian op geïnstalleerd zodat ik mijn favoriete applicaties kan gebruiken. Zoals gewoonlijk gebruikte ik de net-install van Debian, wat wil zeggen dat er eerst een basissysteem geïnstalleerd wordt en de rest wordt dan rechtstreeks van het internet gedownload en geïnstalleerd tijdens de installatie. Dat ging perfect met enige probleem dat ik de firmware voor de Intel Wireless-kaart voor de installatie apart heb moeten inladen anders geraakte ik niet online om die verder te zetten.

Ik ben er momenteel zeer tevreden over, een Full HD-scherm met een uitstekend toetsenbord en snelle SSD. Het enige nadeel is dat de laptop geen toetsenbord met backlight heeft, in het donker is het dus moeilijk typen.

De specificaties:

 • Intel Core i5-7200U-processor
 • Intel HD Graphics 620
 • 8GB DDR4-2133 SODIMM
 • 256GB Solid State Drive, SATA3 OPAL2.0 – Capable
 • 13,3-inch FHD (1920 × 1080) IPS ontspiegeld, 250 nits
 • UltraNav (TrackPoint en ClickPad) met vingerafdruklezer
 • 720p HD Camera
 • 3 x USB 3.0
 • 1 x USB-C
 • HDMI™
 • OneLink+
 • 4-in-1 kaartlezer (SD, SDHC, SDXC, MMC)


Andere artikelen

GNU/Linux: niet zo ingewikkeld als je denkt

Op 26 februari heb ik, tezamen met Merijn Supply van Vormingplus, een presentatie gegeven over GNU/Linux in De Krook te Gent.

Mijn GNU/Linux desktop en ontwikkelomgeving

Ik gebruik GNU/Linux als besturingssysteem voor ontwerp en ontwikkeling. Waarom? Omdat GNU/Linux mij de vrijheid geeft om te doen wat ik wil en het maakt mij baas over mijn eigen computer. Mijn favoriete distributie is Debian. Debian GNU/Linux gebruik ik nu al meer dan een decennium en ik heb het dan ook zien evolueren naar een mooi gebruikersvriendelijk besturingssysteem.