Blog

Mozilla & Firefox: meer dan een browser

Op 9 maart heb ik een presentatie gegeven over Mozilla en Firefox. De presentatie is gebaseerd op een eerdere presentatie die ik tezamen met Merijn Supply van Vormingplus gegeven heb in Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen.

Hoe snel het tij in de technologiewereld kan keren, ondervindt Mozilla de laatste 10 jaar met Firefox. Een tien- tot vijftiental jaren terug was deze browser nog een lichtbaken van innovatie die een heerlijk frisse wind deed waaien in de browsermarkt en marktleider Internet Explorer op de knieën dwong. Maar vanaf 2008 nam Google’s browser Chrome de rol van vernieuwer over en kwam Firefox in het verdomhoekje terecht.

Eind 2017 lanceerde Mozilla dan eindelijk een grondig vernieuwde Firefox onder de naam ‘Quantum’. Vriend en vijand zijn het erover eens dat Firefox hiermee terug kan wedijveren met Chrome qua snelheid en performantie.

Mozilla heeft namelijk veel ruimere doelstellingen dan het product Firefox alleen. We verduidelijken Mozilla’s missie om te bouwen aan een beter internet en overlopen een aantal andere producten.


Andere artikelen

Website voor de ledenadministratie van CGC

Een klein project die ik onlangs gedaan heb is een website maken om de ledenadministratie te beheren van CGC. De website bevat enkele pagina’s zoals een Dashboard, Aanwezigen, Historiek en Beheren. Onder Beheren zitten de pagina’s om de informatie van het ledenbestand te bekijken, te bewerken of te verwijderen.

Upgrade naar Foundation 6.5

Deze website is gebouwd met Foundation van ZURB en die hebben onlangs Foundation 6.5 uitgegeven. De grote verandering daarin is dat XY grid nu standaard is, XY grid is gebaseerd op Flexbox (CSS Flexible Box Layout). Tijd voor een upgrade dus.