Blog

Nieuw ontwerp Planet Grep

Planet Grep is een website waar alle blogposts van Belgische vrije software en opensourcesoftware ontwikkelaars worden samengebracht.

Het jaar in design

Dit is een vertaling van The Year in Design.

Het favicon

Wikipedia zegt dit over het favicon: “Een favicon, urlicon of pagina-icoon, is een pictogram dat geassocieerd is met een website.”.
Onderschat het belang van een favicon niet. Een favicon speelt namelijk een rol in de bounce rate en conversie. Er een hebben is dus belangrijk.

BeTrains icoon

Beter laat dan nooit. Mijn redesign van de BeTrains app miste nog een aangepast icoon volgens de Material Design richtlijnen. Dus een voorstel voor een nieuw icoon mocht niet ontbreken.

Presentatie GNU en Linux

Onlangs heb ik een presentatie gegeven over GNU en Linux. Het was een introductie over vrije software en de verschillende GNU/Linux-distributies en hun desktopomgevingen.

Numix Circle iconen

Ik gebruik momenteel de Numix Circle iconen van Numix op mijn desktop en aangezien de iconen opensourcesoftware zijn en er een paar ontbraken die ik gebruikte, heb ik die dan maar zelf gemaakt.

BeTrains Material Design redesign

Toen ik de BeTrains-app op mijn telefoon installeerde dacht ik: “Goede app maar het design kan beter.”.

Google heeft mobielvriendelijke websites voorrang

Google zal vanaf 21 april mobielvriendelijke websites voorrang geven in hun zoekresultaten.

Het matroesjkaprobleem

Wanneer je nieuwe klanten zoekt zal je ongetwijfeld wat Zeldman het ‘Russian nesting doll problem’ of het matroesjkaprobleem tegengekomen. Iedere klant wil iets origineel en iedere klant wil dat je tenminste hetzelfde gedaan hebt voor vijf andere klanten.