Blog

GNU/Linux: niet zo ingewikkeld als je denkt

Op 26 februari heb ik, tezamen met Merijn Supply van Vormingplus, een presentatie gegeven over GNU/Linux in De Krook te Gent.

“Gewoon een hobby”, zo kondigde Linus Torvalds zijn nieuw project ‘Linux’ aan in 1991. 25 jaar later is Linux niet meer weg te denken in de technologiesector. Google, Twitter en Facebook maken er intensief gebruik van. Zowat 90% van alle smartphones draait op Android met Linux als kern. Linux domineert ook op de top 500 van supercomputers. Op de laptop of pc blijft Linux echter een nichefenomeen. Nochtans is Linux is een waardig alternatief voor Windows of MacOS. Het biedt talrijke voordelen, zoals snelheid, stabiliteit, flexibiliteit, vrijheid en veiligheid. Linux helpt je ook om jouw privacy beter te beschermen. En het is ten slotte ook helemaal gratis en legaal.


Andere artikelen

Over een kleurenpalet maken

Iedereen heeft wel eens van die kleurenpalletgenerators gebruikt, zo eentje waar je een kleur kiest en de software kiest dan drie, vier of meer andere kleuren die bij dat ene kleur passen. Zeer efficiënt, maar weinig bruikbaar.

Nieuwe ThinkPad laptop

Na 10 jaar een ThinkPad T60 gebruikt te hebben, heb ik eindelijk een nieuwe laptop. Het is de ThinkPad 13 geworden, een zakelijke Ultrabook met 13,3” scherm.