Blog

Full stack webdeveloper

Na een lange periode van afwezigheid eindelijk terug een artikel. Tijdens de COVID-19 pandemie en juist voor de lockdown ben ik gestopt met Desikn. Het was een moeilijke beslissing maar de enige juiste gezien de omstandigheden. Met de lockdown en veel tijd om na te denken heb ik dan besloten om een opleiding full stack webdeveloper te volgen om mijn kansen op een job te vergroten. De opleiding ging ook gepaard met een korte stage. Ik heb alles succesvol afgerond en heb mijn diploma behaald. Ik ben nu op zoek naar een job.

Die zoektocht gaat momenteel moeilijk, er zijn weinig jobs in de sector en de indexering die de regering begin dit jaar doorgevoerd heeft helpt ook niet. Aan de ene kant heb ik een lange ervaring in het maken van websites, aan de andere kant ben ik een junior omdat ik recent een opleiding gevolgd heb en op zoek ben naar een job met passend profiel. Het is momenteel ook een moeilijke periode voor ontwikkelaars, er vallen overal ontslagen in de IT-sector. De tendens is globaal. Povilas Korop van Laravel Daily kreeg er zoveel vragen over dat hij er een YouTube-video over gemaakt heeft. Ik vrees dat hij wel gelijk heeft als hij zegt dat je je verwachtingen moet verlagen als je in het huidige klimaat een job wilt vinden.

Ondertussen doen we verder, je hoeft maar één job te vinden, één bedrijf die ja zegt.


Andere artikelen

Vedanta

Er was eens een icoon die ik in de Adwaita stijl wilde zodat het zou passen in mijn desktopomgeving. Dus besloot ik de handen uit de mouwen te steken en het zelf te maken. Het is een beetje uit de hand gelopen, een maand later heb ik meer dan 150 iconen gemaakt.

Book project: proof en foto's

WOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHOOOOOOOOOOOO!

David Revoy had het plan opgevat om een stripverhaal te maken met enkel vrije software. Er waren veel problemen met de kleuren, en het kleurprofiel die hij gebruikte. Er zaten zelfs enkele bugs in de software maar na een lange periode en veel geëxperimenteer is alles toch nog goed gekomen.

David Revoy heeft eindelijk de proofs gekregen en het resultaat is perfect.

De Pepper&Carrot stripverhalen (Engelstalige versies) zijn nu beschikbaar!
Koop ze in zijn webshop.